воскресенье, 30 сентября 2012 г.

Модуль 11. Рефйлексія

З усього того, чому я навчилася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде:
- використання блогів для обговорення результатів діяльності, описування її, - це зручно, легко, швидко;
- використання вікі-сторінок для оформлення результатів роботи та обміну досвіду між іншими;
- використання форм для проведення оцінювання та саооцінювання.
Взагалі, використання методу проектів є дуже цікавим, але клопітким процесом.

Модуль 10. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме:
вчитель виступає більше у ролі супроводжувача навчання або наставника, аніж лектора. Це сприяє розвитку в учнів навичок 21 століття.

Модуль 9. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені зробити такі висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання:
Учні повинні не лише виконувати самостійну роботу за інструкціями, а й навчатися ставити власні навчальні цілі, планувати свою власну навчальну траєкторію. Формування самоспрямованості у навчанні – навичка 21 століття, яка є дуже важливою для того, щоб бути успішним у школі, особистому житті та на роботі. Навички самоспрямованості допомагають учням з особливими потребами успішно, незалежно від вчителя та інших дорослих, розв’язувати завдання самостійно, що дозволяє їм реалізувати свій потенціал.
Коли навчальні потреби різних учнів задовольняються, в них підвищується мотивація навчання та покращуються їхні оцінки. Кожному учню потрібна індивідуальна підтримка та адаптація навчального матеріалу до його особливостей. Учням також потрібне середовище (оточення, умови, засоби і відповідний психологічний клімат), яке б дозволило їм використовувати свої сильні сторони та задовольняти свої навчальні інтереси при отриманні знань та формуванні навичок

Модуль 8. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме: я вважаю, що залучення учнів до процесу оцінювання змінює їх ставлення до навчання та допоможе їм досягненню поставлених навчальних , мені сподобалась робота з електронною бібліотекою оцінювання, яка вразила мене  великою кількістю  форм  та шаблонів  для оцінювання, які я вважаю, допоможуть мені в  подальшій роботі .

Модуль 7. Рефлексія

В цьому модулі я для себе краще дізналась про роль і призначення учнівської роботи, який я можу використовувати з учнями для навчальних цілей при створенні ними комп’ютерних робіт до учнівського проекту,  нарешті зрозуміла всі "прелести" роботи в Вікі, (ще  вчора  я б цього точно не зробила).  Зовсім по іншому розглянула свій проект, переглянула план роботи та основні питання. Вважаю, що проект створений в вікі,  краще  зв’язаний  із реальним світом, життям  учнів,  відобразить  ефективне використання ІКТКТ. 

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: їх безпечної роботи в Інтернеті, ефективність використання ІКТ для підтримки та оцінювання знань учнів; співпраці в блозі для визначення напрямків роботи; спільної робота з документами.

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме: дозволить їм використати матеріал зі всесвітньої інформ.мережі, дотримуватись збереження авторського права

Модуль 4. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені уточнити Основні запитання проекту та обдумати оцінювання учнів в проекті, а саме: роз'яснив мені , для чого потрібна презентація проекту, як її наповнити потрібним змістом для розкриття теми та мети проекту, допоміг мені відкорегувати форми самоспрямовуючого оцінювання та підібрати потрібні інструменти для його формування

Модуль 3. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах та зрозуміти призначення Основних запитань проекту, а саме: поглибити знання учнів зі здоров'язберігаючих технологій для безпечного використання комп'ютера у навчанні. Сам проект вчить школярів здобувати знання вищого рівня та Навички 21 століття.

Модуль 2. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені проаналізувати переваги використання методу проектів у навчальному процесі, а саме: в учнів, які співпрацюють у малих групах при виконанні дослідницьких проектів, можуть бути сформовані не тільки навички самостійної дослідницької діяльності, а й уміння планувати власну діяльність, ефективно спілкуватися, вирішувати проблеми, приймати виважені аргументовані рішення та демонструвати свої знання і вміння цільовій аудиторії.Але на даний час така діяльрість в мене викликає ще труднощі. Незважаючи на труднощі, мені працювати подобається

Модуль 1. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати власні цілі навчання на цьому тренінгу, а саме:
Я хочу навчитись результативно використовувати ІКТ у навчальному процесі  із метою розвитку уяви учнів та зацікавленості їх до предмету. Маю на меті навчитися створювати різні  програми оцінювання навчальної діяльності учнів. В ідеалі-залучити учнів до активної участі у проектній діяльності з метою поєднати навчальні завдання учителя і учнівські цілі.